Velkommen til Misty Brown
[ Home ] [ Galleri ] [ Scrapbog ] [ Killinger til salg ] [ Links ] [ Kontakt ]


Lidt om mit opdræt i korte træk

Misty Brown's Colourpoint er et perseropdræt, der har eksisteret siden 1978. Først var det kun brunmaskede colourpoints der havde min interesse, hvilket mit stamnavn også indikerer. Så kom der blåmaskede til, og jeg må nævne EU Captain Madigus af Tamara, der var firsernes kat. Sammen med ham, og Misty Brown's Penny, vandt jeg utallige sejre og ligeså avls -  og opdrætsklassen over 30 gange.

Der er sket en enorm udvikling med typerne igennem årene, og jeg havde efterhånden ikke nok i det materiale, jeg kunne erhverve inden for landets grænser. I 1985 fik jeg min første importkat. Hun kom fra et engelsk katteri med stamnavnet Dunvegan.

I 1988 rejste jeg til USA og købte en brunmasket han og hun fra katteriet Royal Row (der nedstammer mange af kattene fra Cacao-katteriet også). Dengang var det et must at eje en kat fra USA, og ikke lige så almindeligt, som det er i dag.

Senere kom der en crememasket pige ind i mit katteri, med linier som Lotsapurr og Featherstone bag, hvilket gav lidt flere farver. I 1996 erhvervede jeg mig en rød fuldfarvet perserhan fra Mossrose katteriet, for at skabe en ny linie. En sort fuldfarvet han fra Karabel katteriet har også bidraget til blodfornyelse hos mig, samt en tortiemasket pige fra Kiikatz katteriet som var udstationeret hos mig. På de fuldfarvede hanner har jeg lavet colourpointcarrier til at arbejde videre med.

Mit mål med at opdrætte har først og fremmest været at opbygge et katteri med sunde katte, godt temperament og udseende. De tre ting prioriterer jeg mest, men naturligvis skal looket også være der, så de kan klare sig rent udstillingsmæssigt.

Udstillinger har gennem årene også været en stor del af mit liv. Det har givet mig mange oplevelser, glæder og mange vinderkatte.